امتیاز کاربران

پارچه نسوز چیست و انواع آن کدام است؟

What is fireproof fabric and what are its types

تولید انرژی در جهان، به‌صورت مستمر و توقف‌ناپذیر، توسط پالایشگاه‌ها و دستگاه‌های مختلف در حال انجام است. همان‌طور که می‌دانید انرژی، به دودسته تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر تقسیم‌بندی می‌شود که متأسفانه این نیاز پرمصرف و ضروری جوامع، به اشکال گوناگون، هدر می‌رود. اما چه راه حلی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و هزینه‌های تولید وجود دارد؟

یکی از متداول‌ترین روش‌های جلوگیری از هدررفت انرژی، استفاده از پارچه‌های مقاوم در برابر شعله، به‌عنوان یک عایق حرارتی، در مقابل انرژی‌های تولیدی است. مقاومت بالای پارچه نسوز در برابر حرارت، به علت نوع الیاف استفاده شده در آن است. البته کاربرد پارچه نسوز، تنها به عایق انرژی محدود نمی‌شود. در ادامه این مقاله از سایت نسوز آوران آترا، با انواع پارچه نسوز و سایر کاربردهای آن، آشنا خواهیم شد.

 

پارچه نسوز چیست؟

همه ما تاکنون با ماهیت پارچه و انواع آن، آشنا شده‌ایم؛ اما چیزی که پارچه ضدحریق، را از سایر پارچه‌ها متمایز می‌کند، مقاومت حرارتی بالای این پارچه است.

لازم به ذکر است که پارچه نسوز، برخلاف اسمش کاملاً مقاوم در برابر آتش نیست! در حقیقت این پارچه به‌مرورزمان و عبور از آستانه مقاومت حرارتی آن، می‌سوزد؛ اما سوختن پارچه ضد آتش، مانند سایر پارچه‌های معمولی با شعله همراه نیست. در واقع پارچه ضدحریق بستگی به نوع الیاف آن، آرام‌آرام متلاشی می‌شود.

برای درک بهتر از مفهوم نسوز بودن پارچه ضد آتش، فیلم آزمایش شعله لباس کار نسوز مراجعه را مشاهده کنید.

علت مقاومت حرارتی بالای پارچه ضد شعله، نوع الیافی است که در بافت آن‌ها استفاده شده است. الیاف مورداستفاده برای تولید پارچه نسوز شامل موارد زیر است:

  • الیاف شیشه
  • الیاف فایبر
  • الیاف آرامید
  • الیاف گرافیت
  • الیاف سرامیک
  • الیاف فایبرگلاس
  • الیاف مد اکریلیک
  • و …

تولیدکننده پارچه نسوز، بر اساس نوع کاربردی که پارچه ضد شعله برای آن استفاده می‌شود و برای کیفیت مطلوب‌تر، پارچه را از ترکیب الیاف مصنوعی و الیاف طبیعی تولید می‌کند.

پارچه نسوز الیاف معدنی، پس از عبور از میزان مقاومت حرارتی، متلاشی شده و به شکل پودر در خواهد آمد؛ اما پارچه نسوز الیاف شیمیایی به علت اینکه الیاف آن، از جنس مواد نفتی است، پس از سوختن به شکل گلوله در می‌آید.

 

ویژگی‌های پارچه ضد حرارت چیست؟

What is fireproof fabric and what are its types 1

پارچه نسوز علاوه بر ویژگی غیر قابل اشتعال بودن خود، دارای ویژگی‌های دیگری نیست است. از جمله خصوصیات پارچه نسوز می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • پارچه ضد شعله، در برابر اسیدها و بازها نیز، مقاوم هستند.
  • پارچه‌های نسوز، انعطاف‌پذیری بالایی دارند.
  • پارچه‌های ضد آتش، توانایی تحمل درجه حرارت تا ۱۵۰۰ درجه سانتی‌گراد را دارند.
  • پارچه مقاوم در برابر سوختن، ضد روغن نیز هستند.
  • پارچه‌های نسوز در برابر ساییدگی، کشیدگی، فشار و جریان برق نیز مقاوم هستند.

 

پارچه نسوز از کجا بخرم؟

خرید پارچه نسوز برای مشاغل و محیط‌هایی که احتمال آتش‌سوزی وجود دارد، بسیار ضروری است. شرکت نسوز آوران آترا، از معتبرترین و موفق‌ترین، شرکت‌های فعال در صنعت نسوز ایران است؛ این شرکت پارچه نسوز باکیفیت را بر اساس نوع و میزان کاربرد مشتری، به فروش می‌رساند. شما می‌توانید محصولاتی مانند، پارچه نسوز مخصوص فر، پارچه نسوز جوشکاری و … را از سایت فروشگاهی نسوز آوران آترا خریداری نمایید.

 

انواع پارچه نسوز و کاربردهایشان را بشناسید.

همان‌طور که گفتیم پارچه‌های ضد آتش، باتوجه‌به نوع و درصد ترکیب الیافی که برای بافتشان به‌کاررفته است، انواع مختلفی دارند. در ادامه به معرفی پرکاربردترین پارچه‌های نسوز خواهیم پرداخت:

·        پارچه نسوز سیلیکا:

این پارچه، یکی از مقاوم‌ترین پارچه‌های صنعت پارچه نسوز است که تا ۹۰۰ درجه مداوم و ۱۴۰۰ درجه لحظه‌ای، مقاومت دارد. از این محصول در تولید تجهیزات آتش‌نشانی و صنایع راکت، موشک و هوافضا استفاده می‌شود.

·        پارچه نسوز فایبرگلاس:

پارچه فایبرگلاس از پرفروش‌ترین پارچه‌های مقاوم در برابر حرارت است. این پارچه بر اساس نوع تولید از دمای منفی ۷۳ تا مثبت ۵۶۰ درجه سانتیگراد را دارد.

·        پارچه آزبست نسوز:

پارچه آزبست با مقاومت حرارتی ۲۶۰ تا ۶۵۰ درجه سانتیگراد (بستگی به نوع گرید پارچه)، از محبوب‌ترین محصولات مقاوم در برابر آتش بازار است. از این پارچه به‌منظور عایق‌کاری ساختمان، دیگ بخار و … استفاده می‌شود.

·        پارچه سرامیکی نسوز:

پارچه سرامیکی از دوام و مقاومت حرارتی بالایی برخوردار است؛ همچنین در برابر شوک حرارتی و الکتریکی و فشار نیز، پایداری خوبی دارد. انعطاف‌پذیری پارچه سرامیکی، علی‌رغم دارابودن رشته‌های فلز و شیشه، بسیار بالاست؛ به همین علت در بسیاری از صنایع مهم از این محصول استفاده می‌شود.

·        پارچه برزنت نسوز:

این پارچه دیرگداز، از الیاف فایبرگلاس تولید شده و دارای بیشتر از ۵۰۰ درجه سانتیگراد مقاومت دمایی دارد. باتوجه‌به مقاومت مکانیکی مطلوب پارچه نسوز برزنت، از آن در صنایع عایق‌کاری، ریخته‌گری و جوشکاری استفاده می‌شود.

·        پارچه سیلیکونی نسوز:

پارچه نسوز تولید شده از لاستیک سیلیکون و پارچه فایبرگلاس، مقاومت فوق‌العاده بالایی در برابر آتش‌گرفتن دارد. پارچه سیلیکونی به‌منظور دوخت انواع لباس کار نسوز استفاده می‌شود.

 

استاندارد سایز انواع پارچه نسوز:

تمام پارچه‌های ضدحریق، با طول استاندارد یک متر عرضه می‌شوند؛ اما ضخامت آن‌ها بر اساس نوع الیاف و نحوه بافتشان، متفاوت است.

نوع پارچه نسوز

  ضخامت

پارچه نسوز فایبرگلاس تاروپود بافت

۱٫۵ و ۳ میلیمتر

پارچه نسوز فایبرگلاس سوزن بافت

۰٫۱ و ۰٫۲ و ۰٫۴۳ میلیمتر

پارچه نسوز فایبرگلاس یک رو و دو رو سیلیکون

۰٫۵ و ۰٫۸ میلیمتر

پارچه فایبرگلاس فویل دار

۰٫۵ و ۰٫۸ و ۱٫۵ و ۳ میلیمتر

پارچه روکش تفلون ساده یا چسب‌دار

۰٫۱۳ و ۰٫۲۵ میلیمتر

پارچه سرامیکی ساده و سیم‌دار

۱٫۵ و ۳ میلیمتر

 

سخن پایانی:

در این مقاله از سایت نسوز آوران آترا، با پارچه نسوز و انواع کاربردهای آن، آشنا شدیم. برای خرید اینترنتی پارچه نسوز، به اینجا مراجعه نمایید.

 

سؤالات و تجربیات خود دررابطه‌با خرید پارچه نسوز را در کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

 

Nrank .irمشاهده نوشته ها

Avatar for nrank .ir

نوین رنک از ایجاد تا صفر تا صد کسب و کار شما ...

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *